De opening van het culturele seizoen in Leeuwarden kent weer een sterke line-up. Zo opent Tania Kross in de Prinsentuin het theaterseizoen van De Harmonie en geeft Opera Spanga er een preview van haar programma voor Leeuwarden-Fryslân 2018. Het volledige programma van het UITfestival op zondag 3 september staat nu online: uitfestival.nl.

De opening van het culturele seizoen in Leeuwarden kent weer een line-up met grote (aansprekende) namen. Zo zijn er binnen het muziekprogramma optredens van bands als Sunday Sun, Broken Brass Ensemble en The Cool Quest. Het podium van City Jazz Leeuwarden - met alle aandacht voor jong talent, zoals de Bogerman Bigband staat dit jaar in de Prinsentuin.

De voorbereidingen voor de opening van het culturele seizoen in Leeuwarden zijn in volle gang en de eerste programmaonderdelen zijn bekend. De achtste editie van UITfestival Leeuwarden vindt plaats op zondag 28 augustus, wederom in de Prinsentuin en op het Oldehoofsterkerkhof. De samenwerking met het festival City Jazz Leeuwarden is geïntensiveerd en haar podium staat nu in de Prinsentuin.