De opening van het culturele seizoen in Leeuwarden kent weer een line-up met grote (aansprekende) namen. Zo zijn er binnen het muziekprogramma optredens van bands als Sunday Sun, Broken Brass Ensemble en The Cool Quest. Het podium van City Jazz Leeuwarden - met alle aandacht voor jong talent, zoals de Bogerman Bigband staat dit jaar in de Prinsentuin.

De voorbereidingen voor de opening van het culturele seizoen in Leeuwarden zijn in volle gang en de eerste programmaonderdelen zijn bekend. De achtste editie van UITfestival Leeuwarden vindt plaats op zondag 28 augustus, wederom in de Prinsentuin en op het Oldehoofsterkerkhof. De samenwerking met het festival City Jazz Leeuwarden is geïntensiveerd en haar podium staat nu in de Prinsentuin.

Met een meerderheid van stemmen heeft de Gemeenteraad van Leeuwarden maandagavond 15 februari besloten om UITfestival Leeuwarden financieel de helpende hand te bieden. Met een incidentele bijdrage van maximaal 50.000 euro waarbij de gemeente ook een beroep doet op alle andere mogelijke partners om UITfestival mede mogelijk te maken gaat de editie van 2016 toch door, nadat de organisatie eerder deze maand bekend maakte de voorbereidingen te moeten staken.