Animal Inside Out

Het Natuurmuseum Fryslân is aan het aftellen: vanaf 3 oktober staat het museum ruim drie maanden vol met de buitengewone preparaten en complete dieren uit het atelier van de bekende Duitse anatoom dr. Gunther von Hagens. Op het UITfestival lichten we vast een tipje van de sluier!Dr. Gunther von Hagens expositie BODY WORLDS over de anatomie van mensen is over de hele wereld te zien geweest en heeft inmiddels miljoenen bezoekers getrokken. Even succesvol is zijn volgende project: een tentoonstelling waarin dieren de hoofdrol spelen. Deze expositie is dit najaar voor het eerst in Nederland te zien, een primeur voor het Natuurmuseum Fryslân! 

ANIMAL INSIDE OUT ‘ont-dekt’ de complexe biologie, zoölogie en fysiologie van tientallen verschillende dieren, groot en klein, gewoon en bijzonder.

ANIMAL INSIDE OUT neemt je als bezoeker mee op een anatomische safari langs de meest bijzondere diersoorten. Elk dier is nauwgezet geconserveerd via het unieke proces van plastinatie dat uitgevonden is door Dr. Von Hagens.


Van geiten tot giraffen, van olifanten tot palingen en van octopussen tot struisvogels, bezoekers ontdekken vorm en functie van bekende en exotische dieren. Anatomische handboeken komen tot leven tijdens deze onvergetelijke museale ervaring.

Animal Inside Out is een tentoonstelling voor het hele gezin. De expositie is te zien van 3 oktober 2015 t/m 3 januari 2016. Het Natuurmuseum Fryslân is in deze periode dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.

Informatie

  • Instelling: Natuurmuseum Fryslân
  • Performer: Dr. Gunther von Hagens
  • Tags: kinderen,beeldende-kunst,educatie
  • Website: http://www.hetnatuurmuseum.nl

Speelschema en locatie

  • Op: 30-08-2015 Van: 14:00 uur Tot: 18:00 uur
    Hier: Prinsentuin Oost