Bastard Sugar

Producer en beatmaker Wander Kars is onder het pseudoniem Bastard Sugar stiekem een onderzoeker. Zijn muziek klinkt ook als een experiment; organische en natuurlijke geluiden worden gecontrasteerd en gecombineerd met digitale klanken tot nieuwe geluidsconstructies. Bastard Sugar weet heel goed wat er speelt op het gebied van 21-eeuwse beatconstructie.

Maar, hij werkt niet specifiek vanuit één bepaald gedachtengoed of een bepaalde scene. Hij laveert op vrije wijze tussen genres zoals UK bass, post-dubstep, ambient, juke of future garage met een oor voor melodie en een subtiel gevoel voor ritme. Je krijgt het gevoel dat je luistert naar zijn muziek terwijl het gemaakt wordt. Maar, er is een bredere esthetiek duidelijk aanwezig in zijn werk. Alsof er een mystieke aardsheid achter zit die gefixeerd is op wat zich mogelijk morgen af zou kunnen spelen. We stellen ons een post-apocalyptische omgeving voor met afbrokkelende straten en geraamtes van kantoorgebouwen waarin vogels terugkeren om het ochtendlied te zingen. En, we zien een man rondlopen met draagbare opnameapparatuur die alles registreert en samplet.

Bastard Sugars muziek is de locus waarin hij al deze ingrediënten samen laat komen. Als een onderzoeker die van binnen de stille muren van zijn laboratorium geluiden een nieuw leven inblaast in dromerige geluidscollages waarin de natuur, de toekomst en chaos met elkaar botsen. Voor fans van: Flying Lotus (vroege non-jazz), Slugabed, Flako, Submerse.

Fries Museum/Keramiekmuseum Princessehof, Friesland Pop en Slieker Film presenteren het project 'UItgebreid!'. Afwisselend kun je kijken naar korte films in een zeecontainer, luisteren naar popacts en solisten uit de provincie en meedoen aan verschillende workshops.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 30-08-2015 Van: 19:35 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Prinsentuin West, Uitgebreid!