De Meeuw van Anton Tsjechov

Kostja heeft een droom. Hij wil toneelschrijver worden en de theaterwereld op zijn kop zetten. Hij wil even beroemd worden als zijn moeder die actrice is. Maar zij heeft het druk met haar eigen leven en met haar minnaar, de succesvolle toneelschrijver Trigorin. En dan is er nog Nina, het vriendin¬netje van Kostja. Als zij verliefd wordt op Trigorin is dat de lont in het kruitvat. Een voorstelling over jonge mensen en hun grote dromen. Meeuw Jonge Theatermakers viert met DE MEEUW van Tsjechov het vijfentwintig jarige bestaan. Acht jonge theatermakers nemen deze klassieker van Tsjechov onder handen en maken hun versie van een van de mooiste stukken uit de toneelliteratuur.

Meeuw Jonge Theatermakers maakt theatervoorstellingen met jonge acteurs tussen 12 en 18 jaar en jonge professionals. Aankomende regisseurs, schrijvers en acteurs van rond de twintig zetten bij Meeuw hun eerste stappen in hun professionele carrière. Naast de driejarige Jeugdtheaterschool zijn er ook kinderklassen voor acteurs vanaf acht jaar. Meeuw Jonge Theatermakers maakt voorstellingen in theaters, op bijzondere locaties en op festivals, binnen en buiten Friesland.

Speeltijden:
14.30 - 14.50 uur
16.00 - 16.20 uur

Stadsschouwburg De Harmonie trapt tijdens het UITfestival haar seizoen af met haar Cirque d'Harmonie. Hierin krijg je een voorproefje van het kerstcircus en enkele voorstellingen. Alles wordt aan elkaar gepraat door Joep Onderdelinden, die zelf komend seizoen met 'Taart' naar Leeuwarden komt, een komische en muzikale solovoorstelling.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 30-08-2015 Van: 14:30 uur Tot: 14:50 uur
    Hier: Prinsentuin West, Circustent