De Staat

De Staat is en blijft aan de hand. Begonnen in 2009 met hun knaldebuut “Wait for Evolution” stond de band daarna in korte tijd al op de grotere podia en festivals zoals Lowlands en Pinkpop, maar ook internationaal op festivals als Sziget en Glastonbury. 2015 leek aanvankelijk een rustig jaartje te worden, maar hun EP Vinticious Versions met de underground hiphop-hit “Input Source Select” werd zo goed opgepakt, dat de band er in 2015 alweer een uitverkochte tour en een 3FM Award nominatie voor “Beste Artiest Rock” bij heeft. Vinticious Versions was een tussendoortje en die tour is klaar – voor de komende festivals speelt De Staat hun set weer gewoon zoals we die kennen. Luid en duidelijk!

“Wait for Evolution” werd bekroond met diverse awards, en zowel in 2011 als in 2012 ontving de band de 3FM Award voor Best Alternative Act. Het tweede album Machinery verscheen in 2011. De Staat speelde wederom in zalen en op festivals in heel Europa, met een speciaal voor hen gebouwde machine die fungeerde als extra instrument tijdens de liveshows.

Van hun laatste album "I_CON" ging de track “Down Town” de hele wereld rond in de laatste FIFA 2014 van Electronic Arts. De eerste single van I_CON "Devil's Blood" werd 3FM's Megahit, en het album zowel Album van de Week bij 3VOOR12 als bij 3FM.

Neushoorn en Podium Asteriks brengen samen 's avonds de muziekprogrammering. Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Neushoorn is de splinternieuwe plek waarin podia voor popcultuur, onderwijs en cultuurproductie samenkomen. Neushoorn opent september '15 haar deuren op het Ruiterskwartier.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 30-08-2015 Van: 18:30 uur Tot: 19:30 uur
    Hier: Prinsentuin Oost, Muziekkoepel