Rondleidingen en stadswandelingen

Vanuit het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) kun je gratis meedoen aan de stadswandelingen met een gids (start om 14.15 en 15.15 uur). De wandeling staat in het teken van de achttiende eeuw en duurt ongeveer een uur.

In het HCL zijn verschillende tentoonstellingen en presentaties te bekijken. In de eerste plaats de tentoonstelling 'J.H. Knoop. Tuinman van Maria Louise en verlicht allesweter'.

Verder ook de vorig jaar vernieuwde vaste presentatie ‘Het Verhaal van Leeuwarden’ en het Archeologisch Steunpunt. Nieuw is de expositie 'Jong in Leeuwarden in 2015' met foto’s van Elske Riemersma. Zij is tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig om toelichting te geven op haar foto’s.

Via een beamer wordt een kleine selectie getoond uit het fotoarchief van de voormalige discotheek Rock-it (inmiddels verbouwd tot cultureel centrum Neushoorn). Er worden ook rondleidingen gegeven door de (ondergrondse) schatkamer van het HCL (om 14.30, 15.30 en 16.30 uur).

Kom ook eens langs in de winkel van het HCL, speciaal voor het UITfestival gelden speciale aanbiedingen. En breng je een bezoek aan het HCL? Dan ontvang je een presentje.

In de buurt van het HCL zijn stands te vinden van ‘Liwwadder’ organisaties als Aed Levwerd en Museum De Grutterswinkel.

Monumentenzorg Leeuwarden organiseert met HCL e.a. een 'open dag' van de restauratie van het voormalige HCL/gemeentearchief in Grote Kerkstraat 27-29 (met een ingang via de Doelestraat). De nieuwe eigenaar toont de verbouwplannen. HCL-medewerkers laten iets van de oude situatie zien.

De foto is gemaakt door Ruben van Vliet.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 30-08-2015 Van: 14:00 uur Tot: 18:00 uur
    Hier: Prinsentuin West, in/bij HCL