Standup '69

Emmy Kadee, Willem-Pieter Zoutendijk en Bruno Vogel vormen samen Standup ’69, een eigenwijs Rotterdams trio dat de basgitaar heeft ingeruild voor zware gitaren en een pompende synth. Geïnspireerd door bands als de Yeah Yeah Yeah’s, PJ Harvey, Queens Of The Stone Age en DZ Deathrays ontstaat er een geluid dat het best te beschrijven is als Noisy Indie Spacerock.

Kadee en Zoutendijk werken sinds de zomer van 2010 aan de Standup ’69 sound. Bruno Vogel kwam eind 2012 de band versterken als drummer en ook de MicroKorg synth veroverde een prominente plek in het live geluid. Nog altijd als trio zonder bassist, maar met een opvallende, energieke en trippy liveshow. Na veel spelen, experimenteren en opnemen is in oktober 2014 de eerste EP uitgebracht met daarop 7 tracks. Inmiddels is Standup ’69 alweer druk bezig met een nieuwe serie releases voor het najaar van 2015 die gepaard zullen gaan met een nieuwe clubtour door Nederland.

Onderdeel van het programma Eins, Zwei, Drie, Fjouwer!
Een samenwerking tussen De Popfabryk (Leeuwarden-NL), RockCity Hamburg e.V. (Hamburg-DE), de Popunie (Rotterdam-NL) en Musikszene Bremen e.V. (Bremen-DE).

De Popfabryk is het productiehuis voor popcultuur in Fryslân. De organisatie ontwikkelt, produceert en distribueert uitingen van popcultuur.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 30-08-2015 Van: 14:45 uur Tot: 15:15 uur
    Hier: Op het water, Theaterskip Bald'r