Theater Binnentuin

Een vol programma in de binnentuin van Tresoar, samengesteld door Acta Muziek & Theater, Frank Belt (Op Verhaal) en Theater de Bres. Van kindervoorstelling tot musical en van dierenverhalen tot aardappels schillen.

Poppa.P (14.30 uur)
Poppa.P weet zijn jonge toehoorders met eenvoudige middelen voor zich te winnen; met zijn stem en met muziek. Met gitaar, andere instrumenten of geluidsband weet Poppa.P zijn jonge publiek te vermaken. Tijdens een voorstelling combineert Poppa.P z'n kinderliedjes met kindertheater. Een aansprekend thema loopt als rode draad door de voorstelling.

Vertelt (14.50 uur)
Poppa P. en Frank spelen samen ‘Vertelt’. Poppa P. heeft al veel kinderen blij gemaakt met zijn eigen liedjes over dingen die kinderen raken. Voeg daarbij de dierenverhalen van Frank en je krijgt een bruisende middag waaraan de kinderen volop mee kunnen doen.

Hoe tem ik een monster? (15.25 uur)
Samen met contrabassist Oeds Bouwsma vertelt Frank Belt in de familievoorstelling ‘Hoe tem ik een monster?’ verhalen over angst en hoe je die kunt temmen. Paul Groos schreef na de première: “Die twee mannen op het podium vullen elkaar helemaal aan: muziek en verhaal worden één geheel.”

Bitterzoet (15.50 en 17.00 uur)
Kom gezellig bij Marijke Meu aan tafel en help mee met aardappels schillen! De Princesse en haar vertrouweling Onno Zwier van Haren bereiden een maaltijd voor met de aardappel als basis. Ondertussen kletsen ze over vroeger toen de broertjes van Haren aan het Hof kwamen spelen met Prins Friso.

De Blaue Toer (16.30 uur)
De Blaue Toer bestaat uit een theaterkoor en een musicalkoor. In De Bres wordt elke donderdagavond musical-theaterles gegeven. De Blaue Toer brengt theaterproducties waarin spel en muziek worden samengebracht tot muziektheater.

Acta produceert en speelt voor bedrijven, particulieren en overheden. Ze staan bekend om de hilarische theaterdiners met eigen muziek, verrassende acts, komische theaterwandelingen en rondleidingen, interactief muziek- en straattheater, acteurs op locatie, officiële (openings-) handelingen, persmomenten en ander theatraal maatwerk. Op Verhaal door Frank Belt brengt voorstellingen en workshops voor jong en oud. Theater de Bres speelt een belangrijke rol in het centrum van het culturele leven in Leeuwarden en Friesland. Het is een klein en intiem theater en is geschikt voor voorstellingen en biedt plek voor maximaal 100 personen. De Bres is een onafhankelijk theater en biedt een podium voor cabaret, poëzie, (akoestische) muziek, dans en kleinschalige theatervoorstellingen.

Informatie

  • Instelling: Acta, Frank Belt en Theater de Bres
  • Performer:
  • Tags: muziek,theater
  • Website:

Speelschema en locatie

  • Op: 30-08-2015 Van: 14:30 uur Tot: 17:15 uur
    Hier: Noorderplantage, Tresoar binnentuin