Bokoesam

Samuel Sekyere, beter bekend als Bokoesam, werd geboren in Amsterdam en is half Nederlands en half Ghanees. De naam Bokoesam is een bijnaam die hij heeft gekregen van zijn vrienden. Deze bijnaam is afgeleid van zijn voornaam Samuel en het Surinaamse woord 'bokoe', wat 'stinkende vis' betekend en als scheldwoord wordt gebruikt voor Afrikanen. Bokoesam heeft de naam omarmd als zijn artiestennaam.

In 2015 was Bokoesam een van de deelnemers van het New Wave collectief. Dit project zorgde voor de definitieve doorbraak van vele rappers en zo ook Bokoesam. Zijn single 'No Go Zone' van het New Wave album heeft bijna 7 miljoen streams op Spotify en 10 miljoen op Youtube.

In het voorjaar van 2016 was het tijd voor nieuw solo werk. Bokoesam bracht o.a. zijn single 'Jij en ik' uit en deze belande op de playlist van o.a. 3FM en SlamFM. Ook hiermee staat hij alweer op 2,5 miljoen views op Youtube en 2,5 miljoen plays op Spotify.

Met al deze wapenfeiten op zak, is Bokoesam geen onbekende meer in het live circuit. Zo stond hij o.a. op Lowlands, Solar, Noorderslag, Dauwpop en Vestrock en heeft hij getourt met De Jeugd van Tegenwoordig en Ronnie Flex.

In het najaar is het tijd voor zijn eigen 'Turn Tour' langs de poppodia. Zaterdag 29 oktober staat hij in Neushoorn, Leeuwarden.

Aansluitend op zijn optreden tijdens UITfestival Leeuwarden, is er van 17.35 tot 17.50 uur een artist talk met Bokoesam, aangeboden door Neushoorn Academy.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 16:45 uur Tot: 17:50 uur
    Hier: Prinsentuin, Neushoorn Arena