De Harmonie

Stadsschouwburg De Harmonie geeft tijdens het UITfestival alvast een voorproefje op het programma voor het komende seizoen. Bij de Harmonie-tent zijn medewerkers van De Harmonie aanwezig om informatie te geven over het theaterprogramma en praktische zaken. Onze kassa is op locatie zodat je direct kunt profiteren van diverse kortingen!

Tijdsschema
13.00 - 13.30 Kiki Schippers
13.45 - 14.15 I'm a Soulman
14.20 - 14.35 Rayen Panday
14.50 - 15.20 Orkater Metaman
15.50 - 16.20 Matroesjka
16.35 - 16.45 Rayen Panday
17.00 - 17.30 Orkater Metaman
18.00 - 18.30 Fuse
18.45 - 19.15 Marc de Hond
19.15 - 20.00 Sjors van der Panne

Kiki Schippers
Een jaar nadat zij bij Cameretten de Publieks- én de Persoonlijkheidsprijs won, maakte Kiki Schippers met ‘Wie kijkt?’ vorig seizoen een veelbelovend cabaretdebuut. Gewapend met sterke liedjes en vlijmscherpe observaties over liefde, dorst en dood gaat zij op zoek naar blinde vlekken en ongeziene gasten.

I'm a Soulman
De soulshow ‘I’m a Soulman’ is gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX, dat in 1958 in een door rassenrellen geteisterd Amerika werd opgericht door een blanke broer en zus die zich richtten op zwarte artiesten, zoals Otis Redding. Op het podium verrijst de opnamestudio van STAX. Steffen Morrison en Joy Wielkens laten onder begeleiding van de beste r&b-band van Nederland de Soul van de Sixties herleven.

Rayen Panday
Rayen Panday neemt in zijn derde avondvullende voorstelling ‘Niet Verder Vertellen’ geen blad voor de mond. Hij deelt met het publiek persoonlijke geheimen en niemand mag deze doorvertellen. Na het succes van ‘Drie keer Rayen’ en ‘Vrijspraak’ staat ook zijn nieuwe voorstelling bol van scherpe humor, muzikaal talent, vermakelijke publieksinteractie en verrassende invalshoeken.

Orkater Metaman
De mensheid moet worden bevrijd van alles wat naar extremisme ruikt. En Wilko Sterke en Thijs Maas zijn bereid zich op te offeren. Met een koor van acht jonge acteurs en een batterij aan instrumenten roepen ze een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. Hun eerdere muziektheaterproductie ‘Goldmund’, hun debuut bij Orkater/De Nieuwkomers, werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Nu is er ‘Metaman’!

Matroesjka
Filosoferende slachtkoeien. Verontrustende speeddates. De reïncarnatie van een opblaaspop. In ‘Eeuwig Vlees’ speelt technocabaretduo Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt. Het is tenslotte eten of gegeten worden. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draait Matroesjka alles en iedereen door de gehaktmolen. Een bloedstollende voorstelling. Matroesjka werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2015.

Fuse
Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal.' Kun je een groter compliment ontvangen dan dit compliment dat Fuse kreeg van het Haarlems Dagblad? Door de muzikale aderen van Fuse stromen klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In de ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie bezoekt de zeskoppige groep vele muzikale hoeken. Van Bartók, Zappa en Trapp tot klassiekers van Sjostakovitsj en Coltrane.

Marc de Hond
Zijn internetmiljoenen verdampten, zijn grootouders stierven en hij liep een dwarslaesie op. Toch kwam Marc de Hond sterker en optimistischer dan ooit uit deze periode. In de inspirerende voorstelling ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ legt hij uit waar angst vandaan komt en wat je ertegen kunt doen. Voor iedereen die bang is voor terroristische aanslagen, vluchtelingen, politici die angst zaaien of mannen in een rolstoel.

Sjors van der Panne
In 2014 bereikte Sjors van der Panne de finale van de tv-talentenjacht ‘The Voice of Holland’. Met liedjes van Frank Boeijen, De Dijk, Claudia de Breij en Jacques Brel pakte hij niet alleen de juryleden in, maar ontroerde hij ook miljoenen Nederlanders. Tijdens zijn uitgebreide theatertournee trakteert hij met gedreven vaste muzikanten zijn publiek op een heerlijk concert met de mooiste liedjes van zijn helden en eigen werk.

Informatie

  • Instelling: Stadsschouwburg de Harmonie
  • Performer: Meerdere artiesten
  • Tags: theater
  • Website: https://www.harmonie.nl

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 13:00 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Prinsentuin West