Eten en drinken

Goed eten en drinken, daar kan niemand zonder. Tijdens #UITlwd16 hebben we de leukste (en lekkerste) deelnemers voor je verzameld, je vind ze terug in vier foodcourts, verspreid over het terrein.

De deelnemers (in willekeurige volgorde):

de Koperen Tuin
Op een prachtige locatie - aan het water en in het hart van de Prinsentuin - vind je de Koperen Tuin. Naast een terras wat heerlijk zit, kun je hier terecht voor een verfrissend drankje, een verse kop koffie maar je kunt er ook prima terecht voor je lunch of diner.

Restaurant/Bar
Restaurant Eindeloos en Restaurant Sems verzorgen ook dit jaar weer het festivalrestaurant. Eindeloos is een restaurant waar gastvrijheid en gastronomie voorop staan. Biologisch, duurzaam en het seizoen vormen de uitgangspunten bij de inkoop van de producten. Sems verzorgt de barren, met bijzonder fris, (speciaal)bier en wijn.

Streekboer/Streekburger
Wat krijg je als je NHL studenten loslaat op de Streekboer? De Streekburger! Een lokaal, eerlijk broodje hamburger dat je naar eigen smaak kunt aanvullen met producten uit Friesland. LET OP: LET OP: primeur tijdens #UITlwd16!

Hungry Little Bastards
We cook, we share, we eat. Bij HLB kun je terecht voor een verfrissende limonade met Amsterdams spuitwater en voor de lekkere trek zijn er Brandt & Levi hotdogs.

TrompTheater
Bijzonder, eigenwijs en leuk! TrompTheater faciliteert muziek, dans en theater. Ze zijn ook nog veelzijdig: in samenwerking met TikaFood serveren ze je tijdens #UITlwd16 een heerlijke kop soep.

BarryKookt/Lewinsky
Kom Lewinsky proeven in al haar facetten. Qua mogelijkheden én qua eten. Lewinski: de grootste huiskamer van Friesland waar lekker, (h)eerlijk eten, cultuur, muziek en toneel elkaar ontmoeten en omarmen. BarryKookt verzorgt het eten.

Koffielokaal
Zin in een lekkere kop koffie? Dat kan tijdens #UITlwd16, want het festival Welcome to The Village maakt eigen koffie onder de naam Koffielokaal. De bonen kopen ze direct bij lokale koffieboeren in Brazilië, Colombia, Tanzania en Indonesië volgens het Direct Farmers principe. Dat is een soort van Fair Trade, maar dan +1.

Sweet Sugar Shop
Suikerspin, popcorn en snoepgoed van een 'sweet pink lady', welkom bij Sweet Sugar Shop!

Vitamine Bo
Vitamine Bo maakt de lekkerste verse smoothies en limonade, vanuit een oude Citroën HY.

De Friesche Koe
De lekkerste ijslollies die je kent, de frambozenlollies van de Friesche Koe. En die vorm, komt die je niet bekend voor? Heerlijke verfrissing op een zomerse zondag!

Fairtrade Fryslân
Fair Fryslân staat voor eerlijke handel; ver weg en dichtbij. Met FFair Fryslân willen we een steentje bijdragen aan eerlijke handel door gemeenten, ondernemers en consumenten in Fryslân te stimuleren om eerlijke producten te kopen en verkopen. Maar ook activiteiten van allerlei organisaties die bijdragen aan de bewustwording van eerlijke handel worden door ons aangemoedigd. Want iedereen, hoe klein de bijdrage ook is, kan bijdragen aan eerlijke handel ook wel fairtrade genoemd. Hoe? Kom langs en ontdek het zelf!

Informatie

  • Instelling: Meerdere organisaties
  • Performer:
  • Tags: kinderen
  • Website:

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 13:00 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Hele festivalterrein