Historisch Leeuwarden

Bekijk de fototentoonstelling over het hedendaagse studentenleven in Leeuwarden (die tijdens UIT in première gaat). Doe mee aan de rondleidingen door de schatkamer van het HCL en/of aan de (gratis) stadswandelingen met een gids die vanuit het HCL starten. Deze wandeling staat in het teken van studentenleven en duurt ongeveer een uur. Enkele studentenverenigingen sluiten aan bij deze activiteit en houden ‘open huis’ in hun sociëteit.

In het HCL vind je een stand van de Leeuwarder historische vereniging Aed Levwerd. In de winkel van het HCL gelden enkele speciale aanbiedingen en alle bezoekers ontvangen een presentje. De entree tot de Oldehove is tijdens het festival € 1,- (normaal € 3,50). Op verschillende plekken in de toren wordt live klassieke muziek ten gehore gebracht. Het Pier Pander Museum (met o.m. een wisseltentoonstelling over schilder en beeldhouwer G.J. Adema) en de Pier Pander Tempel - waar dichters optreden - zijn gratis toegankelijk.

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) in de Prinsentuin is het informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden. Iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van de stad e.o. of de vroegere bewoners, kan terecht bij het HCL. Je kunt er ook tentoonstellingen bekijken en stadswandelingen boeken. Het HCL beheert eveneens de Oldehove, het Pier Pander Museum en de Pier Pander Tempel.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 13:00 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)