Hoe beweeg jij?

Het Natuurmuseum Fryslân is een museum voor kinderen, ouders en grootouders. Voor natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Het Natuurmuseum Fryslân is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Nummer 1 Kidsproof museum van Friesland’ en door de ANWB-leden tot ‘Leukste uitje van Friesland’.

De preparateur van het Natuurmuseum is dagelijks aan het werk in het Open Atelier, maar speciaal voor het UITfestival gaat hij in de Prinsentuin aan de slag. Bezoekers kunnen live zien hoe een vogel of zoogdier wordt opgezet.

Ben jij een vaartmaker of een zittenblijver? Ontdek het zelf in de expositie Move it! Hoe beweeg jij? Bezoek het Natuurmuseum op het UITfestival in de Prinsentuin en doe vast een paar proefjes!

De herfstvakantie in het Natuurmuseum is altijd een heel spektakel. Dit jaar is het thema: Wetter, water ondersteboven. Het belooft een spetterende herfstvakantie te worden. Op het UITfestival hoor je er meer over!

Informatie

  • Instelling: Natuurmuseum Fryslân
  • Performer: Natuurmuseum Fryslân
  • Tags: kinderen,educatie
  • Website: www.hetnatuurmuseum.nl

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 13:00 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Prinsentuin Oost