Noordelijk Film Festival

In november staat Leeuwarden vijf dagen lang in het teken van film! Het Noordelijk Film Festival zoomt met een prachtig programma in op het Noorden dichtbj en het Noorden veraf. Het festival toont bijzondere publieksfilms, fijnzinnige parels voor cinefielen, speciale premières met internationale gasten, food- en muziekfilms en meer. Dompel je onder in topfilms, maak kennis met regisseurs tijdens Q&A’s en ontmoet vrienden en filmliefhebbers in de gezellig aangeklede foyers.

Naast een groot internationaal programma, geeft het festival ruim baan aan regionaal talent. Met Noorderkroon beloont het festival zowel lange als korte fictie- en documentairefilms van professionele filmmakers, AV-studenten en amateur filmmakers uit het Noorden of films die een duidelijke connectie tonen met een van de Noordelijke provincies. Bij het spectaculaire 48 Hour Film Project schieten filmmakers met hun team binnen 48 uur een korte film. Tot slot: de Nieuwe Competitie. Froukje van Wengerden en Julia Schellekens hebben in juni een bedrag van € 10.000 gewonnen waarmee hun filmplan voor Dag, Mannen! gerealiseerd kan worden. De korte film beleeft haar wereldpremière tijdens het festival.

Tijdens het UITfestival presenteert het Noordelijk Film Festival samen met het Fries Film Archief onder meer een animatieworkshop voor kinderen (en misschien gaat jouw film later wel in première in Slieker Film!), kun je virtual reality films komen kijken en waan je je even helemaal in een filmwereld door alle filmtrailers en filmposters.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 13:00 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Prinsentuin West