Oranjewoud Festival presenteert:

Oranjewoud Festival presenteert klassieke muziek niet zoals het hoort maar zoals het kan. Speciaal voor het UITfestival transformeren slagwerker Tatiana Koleva en haar befaamde Youth Percussion Pool een bezoekje aan de Oldehove tot een zinnenprikkelende ervaring. Op elke verdieping wacht een nieuwe verrassing. Het muzikale hoogtepunt op het dak doet je oren wapperen in de wind.

De aanvangstijden zijn 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Het geheel duurt ongeveer 30 minuten.

Tatiana Koleva, geboren in Varna, Bulgarije, weet als geen ander nieuwe muziek op een intrigerende en gepassioneerde manier te brengen en daarmee toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan de emancipatie van de marimba en ander slagwerk als volwaardige solo instrumenten.

Als soliste treedt ze op in meerdere ensembles en orkesten. Daarnaast maakt ze eigen projecten en programma’s. Ze vormt vaste duo’s met jazzsaxofonist Rutger van Otterloo, fluitiste Eleonore Pameijer en organist Jan Hage. De laatste tijd wordt zij ook regelmatig gevraagd voor cross-over projecten met muziektheater, jazz, dance en filmmuziek. Bovendien is Tatiana lid van de cultband Rubatong. Daarnaast is ze de oprichter van de Youth Percussion Pool: een platform voor jonge, getalenteerde muzikanten.

De Youth Percussion Pool is opgericht in 2009 en bestaat uit jonge professionele studenten die zijn geselecteerd op hun muzikaliteit, podiumpresentatie en boven alles, hun mogelijkheid om een aantrekkelijke en adembenemende show neer te zetten, met gecomponeerde muziek, improvisatie, theatrale elementen en enorm veel humor. Het gezelschap vormt een uniek internationaal platform voor jonge professionele muzikanten om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk spetterende shows neer te zetten. De Pool werkt samen met vooraanstaande festivals en organisaties. Het is een open vorm van muzikale interactie tussen jonge professionals die samen op één podium staan met vooraanstaande professionele slagwerkers uit de hele wereld.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 13:30 uur Tot: 17:00 uur
    Hier: Oldehove