Reizende bibliotheek

‘De bibliotheek is van iedereen…’ en mag daarom niet ontbreken op het UITfestival! Op vier punten in de Prinsentuin kom je de bieb dan ook tegen en tussen deze vier punten rijden boekenezeltjes. Ze rijden van mini-bieb naar mini-bieb, bepakt met manden vol met boeken. Hoe leuk is dat! Kinderen mogen zelfs een stukje meerijden op de rug van de ezel.

Hoofdlocatie

Centraal in de Prinsentuin vind je onze hoofdlocatie, met de volgende activiteiten:

Workshop ‘Loop door je eigen 360° tekening’ (6+). Eerst maak je een maquette met vier wanden, die je met tekeningen en mini-meubeltjes aankleedt. Met de app Cardboard maak je vervolgens een virtuele wandeling door je eigen tekening.

Informatie over de nieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort. Ook zo nieuwsgierig hoe de bieb er straks uitziet? We laten tekeningen zien en op de tafels vind je ons programma voor het komende seizoen. Van de bibliotheek én van de Volksuniversiteit Fryslân.

Opstappunt en bijvulpunt voor de boekenezeltjes. Her en der in de Prinsentuin hebben we mini-biebs geplaatst. Ezeltjes lopen van bieb naar bieb om de kastjes te vullen met boeken. De ezeltjes vervoeren niet alleen boeken, kinderen kunnen een tochtje maken op de rug van een van de ezels.

De hoofdlocatie is een gezellig pleisterplaats, voor bezoekers en… voor de ezeltjes.

Mini-biebs

Geen bieb zonder boeken, natuurlijk! Voor onze mini-biebs hebben bekende en minder bekende Friezen boeken gedoneerd. En jij mag ze meenemen! Tussen de mini-biebs rijden ezeltjes die de voorraad aanvullen. De mini-bieb is tevens op- en afstappunt voor de ritjes met de ezel.

Informatie

  • Instelling: Bibliotheken Midden-Fryslân
  • Performer: Bibliotheken Midden-Fryslân
  • Tags: kinderen,educatie,literatuur
  • Website: http://www.sbmf.nl

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 13:00 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Prinsentuin West