Sinas

Als je de muziek van Sinas wilt omschrijven, dan kom je het best uit bij de definitie van een multiculturele, instrumentale dansband met westerse invloeden. Bandleider Wouter Schueler kent het geheim. “We maken een mix tussen westerse en oosterse muziek waardoor er een spannend geheel aan klanken ontstaat. In de oosterse toonsoort zit een andere muzikale spanning waar we een bepaalde climax mee op kunnen bouwen."

De standaard muziekgenres passen dan ook niet bij deze driekoppige band die naast Wouter Schueler (saxofoons) ook bestaat uit Maarten Helsloot (toetsen) en Bas Bouma (drums). Samen geven ze alles om hun publiek te verleiden met vernieuwende, minimalistische dansmuziek. Schueler: “De meeste nummers schrijf ik zelf met een basloop als basis. Ik bouw vervolgens aan een drumpatroon en gebruik het ritme als inspiratie om er melodie aan toe te voegen.” De nummers maakt de band gezamenlijk af tot een passend geheel.

In de studio van Maarten Helsloot repeteren de drie verschillende karakters aan hun nummers. “We zijn een goed selfsupporting team. Maarten is echt een wizzkid. Hij kan heel veel met de techniek en tijdens het spelen gaat hij helemaal op in de muziek. Het lijkt soms alsof hij vijf armen heeft. Bas is superspontaan en enthousiast. Hij speelt zo een unieke afrobeat, dat niemand het kan evenaren! Hij is fanatiek in zijn vak en kent heel veel muzikale stromingen.” Schueler zelf is de stabiele basis van Sinas. Na eerdere samenstellingen van de band lijkt Sinas nu zijn vorm gevonden te hebben. “De muziek, zoals wij het nu met z’n drieën spelen, klinkt eigenlijk zoals ik het destijds bedacht had: bloot, puur, back to the basic.”

De ambitie van Sinas is helder: spelen op de grote festivals zoals Zwarte Cross en Lowlands, verdere focus op het buitenland en Sinas liefhebbers aan zich binden. Sinas speelde veelal op jazzpodia maar is ook voor de poppodia een zeer passende live act gebleken. “De combinatie van culturen is onze kracht, we pakken van alles het mooiste, zodat iedereen er vrolijk en actief van wordt. In januari 2016 verscheen onze nieuwe cd ‘Dutch Wave’. Het publiek kan zich klaarmaken voor nieuwe en lekkere prik van Sinas!”

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 18:30 uur Tot: 19:15 uur
    Hier: Prinsentuin, City Jazz podium