Sunday Sun

Sunday Sun begint zoals het hoort: met een legendarische avond in de kroeg. Vier jaar later legt de band de laatste hand aan een tweede album wat in 2016 zal verschijnen. De eerste single ‘When We Kiss’ is eind maart uitgekomen en is niet te missen op radio 2, 3FM, 100%NL en online. Een uptempo rocksingle vol lentevibes en verliefdheidskriebels.

Het kwartet Sunday Sun bestaat uit Koen-Willem Toering, Yoshi Breen, Dave Menkehorst en Jan Teertstra. De band brengt op 26 juni 2012 hun eerste EP uit. Toepasselijk genoeg heet hij ook I. De EP maakt deel uit van een drieluik dat in zijn geheel in één jaar verschijnt. De EP's II en III verschijnen beiden in het najaar van 2012.

Met de track 'Highly Respected Rebel' wordt Sunday Sun in juni 2012 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De band geeft hun eerste grote optreden op de Serious Talent-stage van Eurosonic Noorderslag 2013.

Na drie EP's in één jaar tijd is de stap naar een debuutalbum snel gemaakt. Voor de debuutplaat ‘We Let Go’ duiken de heren de Nouveau Triste Studio in Berlijn in. Sunday Sun levert eind 2014 een opgewekte plaat af waarop de sixties een verbond lijken te hebben gesloten met het heden. Een frisse zomerse plaat met opgewekte sixtiespop van Sunday Sun de puntigheid van nu die zij live met net zoveel explosiviteit brengen.

Foto door Mark Engelen.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 19:00 uur Tot: 20:00 uur
    Hier: Prinsentuin Oost, muziekkoepel