Yellowstraps (BE) en Chai Blaq

Leeuwarder concertplatform Ondergronds realiseert in samenwerking met de Popfabryk een bijzonder uitwisselingsproject rondom het UITfestival Leeuwarden.

Via Excite; het Europese netwerk van de Popfabryk, is de Belgische band YellowStraps gekoppeld aan de Friese artieste Chai Blaq. Samen zullen ze drie dagen voorafgaand aan het festival een repetitieruimte met elkaar
delen, waarin een gezamenlijke set geschreven en voorbereid wordt. Die set zal tijdens het UITfestival Leeuwarden, op zondag 28 augustus, exclusief gepresenteerd worden.

Chai Blaq is het pseudoniem van Michelle Samba, multi-getalenteerd artieste uit Leeuwarden en studente aan de Academie voor Popcultuur. Ze combineert o.a. ritme, afro-Aziatische esthetiek, sensuele melodieën en een kinderlijke kijk op het leven en weet daarmee uiteenlopende projecten altijd uniek en eigen te maken. Chai Blaq werkt o.a. samen met Dope D.O.D. en Finse producer MISHA onder de naam F.U.N.C.

YellowStraps, uit het Belgische Braine-l'Alleud, maakt semi-elektronische, dromerige muziek met triphop- en soulinvloeden. Het resultaat is vaak ingetogen, soms zelfs wat schuchter, maar raakt tot in de ziel. Zelf noemen ze o.a. Flying Lotus, Patrick Watson en Mount Kimbie als inspiratiebronnen. In 2015 werd de band in België verkozen tot "meest veelbelovende artiest" op de Red Bull Elektropedia Awards.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 28-08-2016 Van: 14:00 uur Tot: 18:50 uur
    Hier: Prinsentuin West (popbunker)