Opera Spanga: Aida

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 brengt Opera Spanga in 2018, als derde in de reeks Klassiekers van Giuseppe Verdi, Aida. Aida zal niet alleen in Spanga worden uitgevoerd maar ook in Teatro Rjal, het geweldige openluchttheater van Valletta in Malta.

In het dorpje Spanga wordt dit bloedstollende drama van Shakespeare onderdeel van de omgeving. Opera Spanga fileert Macbeth tot op het bot, zodat alleen de smakelijke of onsmakelijke ingrediënten overblijven. De voorstellingen worden gehouden van 17 t/m 27 augustus 2018.

De opera’s van Giuseppe Verdi zijn groots. Elke noot - en nooit een noot te veel - vertelt iets over de inhoud. Verdi is maatschappelijk betrokken. Alles wat hij maakte is menselijk en doorleefd van toon. Verdi toont de mens in al zijn lelijkheid, in al zijn glorie, zonder oordeel. Opera Spanga is ook niet vies van een beetje lelijkheid op zijn tijd.

Spanga levert ongekunstelde producties met personages om van te walgen of om van te houden, en deinst er niet voor terug het publiek met onbehaaglijke gevoelens naar huis te laten gaan. Een match made in heaven dus: Opera Spanga speelt Aida met onversneden zeggingskracht.

Opera Spanga is onderdeel van het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 03-09-2017 Van: 14:00 uur Tot: 14:15 uur
    Hier: Prinsentuin, Muziekkoepel