SRV#3 - Reizend Atelier

Flora Reznik (Argentinië), is installatie en performance kunstenaar. Haar werk kenmerkt zich door elementen uit de directe omgeving. Reznik maakt de buitenwereld eigen door een fysieke ervaring, ze bewerkt letterlijk het land. Op UITfestival zal VHDG een deel van ‘Hole’ laten zien, werk waarbij de ervaring en de handeling van het graven centraal staan en dat ook in Museum Belvédère is tentoongesteld.


Flora Reznik is gekozen voor SRV#3, een kunstproject van hedendaagse beeldende kunst initiatief VHDG: een SRV-wagen omgebouwd tot reizend atelier. Deze trekt vanaf 9 september zes weken lang door de provincie Friesland. Na afloop wordt het werk tentoongesteld bij VHDG in Leeuwarden.

VHDG is een kunstinitiatief dat een impuls wil geven aan de beeldende kunst in Friesland en biedt een podium voor lokale, nationale en internationale kunstenaars. We organiseren regelmatig beeldende kunstprojecten met spannende en nieuwe vormen van hedendaagse kunst op wisselende locaties in Leeuwarden en daarbuiten.

Leuk om te weten: VHDG werd in 1999 opgericht en vond haar plek in een voormalig kerkgebouw, vandaar de naam ‘Voorheen De Gemeente’. De laatste jaren was VHDG een initiatief zonder eigen pand. Dat gaf meteen een aanzet voor een herkenbare identiteit: onverwachts en onbevangen opduiken in de stad, de regio en het land.

Informatie

Speelschema en locatie

  • Op: 03-09-2017 Van: 12:00 uur Tot: 18:00 uur
    Hier: Prinsentuin